Almeria 2017

Almeria 2017

Vorige maand vond de 65ste editie plaats van de wereldtentoonstelling van vogels.

Jaarlijks organiseert de COM (Confédération Ornithologique Mondiale) een wereldtentoonstelling van vogels. In januari voor de landen van het noordelijke halfrond en in juli voor de landen van het zuidelijk halfrond. Ieder jaar vindt dit groots evenement plaats in een van de 40 landen die lid zijn van de COM. Zo was vorig jaar Portugal gastland, dit jaar was Almeria (Spanje) the place to be en in 2018 staat Italië op het programma.

Almeria 2017
Almeria 2017
Almeria 2017

Deze tentoonstelling vergde een grote organisatie en dit in extreem koude temperaturen voor deze zuidelijke regio in Spanje. Tijdens de 3-daagse tentoonstelling en in aanwezigheid van duizenden vogelliefhebbers, zetten de meer dan 20.000 vogels hun beste vleugeltjes voor. De Belgische aanwezigheid was groot en veel klanten van dierenartscentrum Trigenio (zowel Belgische als Europese), behaalden mooie resultaten waaronder diverse gouden medailles.

Almeria 2017
Almeria 2017
Almeria 2017

Parallel met de tentoonstelling van de vele mooie vogels, was er een groot beursgedeelte waar bedrijven zowel informatief als commercieel hun producten voor de vogelliefhebberij voorstelden.

Dr. Coutteel was eveneens aanwezig met enerzijds een informatieve stand, anderzijds was de Spaanse distributeur van de Dr. Coutteel producten aanwezig met een commerciële stand. De lokale distributie in Spanje werd in oktober 2016 opgestart met de firma “Juan Munera & Hijos” uit Albacete. Via hun verdeelpunt in Albacete en een webshop commercialiseren zij de Dr. Coutteel producten op de Spaanse markt.

Almeria 2017
Almeria 2017
Almeria 2017
Almeria 2017
Almeria 2017

Ook in Nederland is er een nieuwe webshop en distributiekanaal opgezet door Vitaminsforbirds “Webshop Coutteel.nl” (zie ook bij verdelers).