Over ons

Productenlijn Dr. Coutteel

Dr. CoutteelDr. Peter Coutteel is in 1983 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Gent. Al tijdens zijn prille jeugd had hij een bijzondere interesse voor vogels. In de diergeneeskunde is hij zich steeds meer gaan toeleggen op dit vakdomein. Deelname aan congressen over heel de wereld, zorgden ervoor dat zijn vakkennis zich niet beperkt tot de meest courante vogelsoorten, maar een zeer ruime waaier omvat. Daardoor heeft hij intussen uitgebreide kennis en ervaring opgedaan wat resulteerde in een aantal wetenschappelijke publicaties.

De laatste 15 jaar is hij uitsluitend dierenarts voor vogels en dit in dierenartsencentrum TRIGENIO te Nijlen. Met het geven van lezingen tracht hij de liefhebbers te helpen bij het optimaal beleven van hun hobby. Een van zijn grootste doelen is namelijk de kweker begeleiding te geven en het belang van een positieve samenwerking kweker-dierenarts aan te tonen.

Vogels die in gevangenschap leven, vragen aan de kweker om moeder natuur zo goed als mogelijk na te bootsen, zowel wat betreft de voeding als de huisvesting… en dit in al zijn aspecten.

De filosofie van een nieuw ontwikkelde productenlijn betreffende vitamines & voedingssupplementen, sluit nauw aan bij deze gedachte.